Νέα σειρά SERIES 7 ROBO-SIX: η απόδοση στα καλύτερά της

Η νέα σειρά τρακτέρ 7 ROBO-SIX έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις πιο απαιτητικές ανάγκες των σύγχρονων αγροτών και επαγγελματιών. Εμπνευσμένο από τον σχεδιασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο νέος ελκυστήρας 7 ROBO-SIX διαθέτει πιο επιθετικές γραμμές σχεδιασμού και ευρύχωρη καμπίνα με απλά, εργονομικά τοποθετημένα χειριστήρια για εύκολη και βολική λειτουργία. Η οροφή της καμπίνας έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με 12 νέα φώτα εργασίας τα οποία παρέχουν πλήρη ορατότητα για νυχτερινή εργασία. Το καπό έχει επανασχεδιαστεί με πιο εξορθολογισμένη, επιθετική εμφάνιση που ενισχύει την ορατότητα στο εμπρός μέρος.

Πρόσφυση, ευελιξία και άνεση σε όλες τις συνθήκες

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

6,7λίτρα/ 6κύλινδροι

ΙΣΧΥΣ

190hp 210hp 225hp

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Robo-Six

Με τον κινητήρα, ο οποίος εδράζεται σε χυτοχαλύβδινο σασί και τον στιβαρός εμπρόσθιο άξονα με ανεξάρτητους τροχούς, το νέο 7 ROBO-SIX είναι το τρακτέρ το οποίο μεταφέρει μεγαλύτερη ισχύ στο έδαφος από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία του. Τα τρακτέρ της σειράς 7 ROBO-SIX προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και ευελιξία εξασφαλίζοντας το βέλτιστο πάτημα και ευστάθεια για ασύγκριτη οδηγική άνεση στο χωράφι και στις οδικές μεταφορές. Ο εμπρόσθιος άξονας είναι εξοπλισμένος με πλήρως υδραυλικό μπλοκέ διαφορικού και ηλεκτρουδραυλική σύμπλεξη της τετρακίνησης εξασφαλίζοντας την μέγιστη απόδοση και ασφάλεια σε όλους τους τύπους εδάφους.  Τα δισκόφρενα σε λάδι στον πίσω άξονα, με υψηλή χωρητικότητα, εξασφαλίζουν ασφαλή ελεγχόμενη ισχύ πέδησης. Επίσης, κατά το φρενάρισμα, συμπλέκεται η τετρακίνηση αυτόματα, γεγονός που με την σειρά του φρενάρει τον μπροστινό άξονα για αποτελεσματικό φρενάρισμα και στου τέσσερις τροχούς. Όλα τα τρακτέρ της σειράς 7 ROBO-SIX είναι εφοδιασμένα με σύστημα ενίσχυσης του φρεναρίσματος για να μειώνεται έτσι η κόπωση του χειριστή ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η οδηγική ακρίβεια.

Καμπίνα Lounge Cab: Το νέο γραφείο σας πρώτης κλάσης

Η καμπίνα Lounge Cab διαθέτει έναν νέο σχεδιασμό τεσσάρων κολώνων με αρθρωτές πόρτες με μεντεσέδες βαρέου τύπου που παρέχει ανεμπόδιστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, παρέχοντας στον οδηγό πλήρη ορατότητα των τυφλών σημείων χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει θέση. Η καμπίνα είναι υπό πίεση και για να διατηρείται ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς σκόνη. Ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ηχομόνωσης, διατηρεί ένα επίπεδο θορύβου εντός της καμπίνας μόλις στα 70 dB για μέγιστη άνεση κατά τον χειρισμό. Το κατά παραγγελία ηλεκτρουδραυλικό ημιενεργό σύστημα ανάρτησης της καμπίνας βελτιώνει περαιτέρω την άνεση του χειριστή. Τα μεγάλα, ευρύχωρα σκαλιά επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση του χειριστή. Το εσωτερικό της καμπίνας διαθέτει συναρμογές και φινίρισμα επιπέδου αυτοκινήτου με ειδικά ανθεκτικά υλικά τα οποία είναι εύκολα στον καθαρισμό. Το ταμπλό οργάνων και η κολώνα τιμονιού μπορεί να ρυθμίζονται και να ανακλείνονται μαζί για το απόλυτο ταίριασμα στις ανάγκες του χειριστή. Το κάθισμα με επένδυση alcantara, είναι περιστρεφόμενο, με ανάρτηση αέρα και πλήρως αυτόματη ρύθμιση ύψους, θέρμανση και αερισμό για την απόλυτη οδηγική άνεση. Το δεξί μπράτσο με πολυχειριστήριο φιλοξενεί τα κύρια χειριστήρια του τρακτέρ τα οποία είναι κατανεμημένα με απλό και λογικό τρόπο. Ο εργονομικός σχεδιασμός του πολυχειριστηρίου προσφέρει εύκολο και διαισθητικό έλεγχο στις βασικές λειτουργίες του τρακτέρ. Ενσωματωμένη στο μπράτσο είναι η οθόνη αφής DSM 12-inch με απλοποιημένα γραφικά που επιτρέπουν στον χειριστή γρήγορη διαχείριση και ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας του τρακτέρ. Η νέα καμπίνα Lounge Cab προσφέρει επιπρόσθετα νέες λειτουργίες, όπως εμπρός και πίσω κάμερες και το μενού MyHMF για την αυτόματη διαχείριση στα κεφαλάρια. Στην βασική σύνθεση της καμπίνας Lounge Cab περιλαμβάνεται ψυχόμενος χώρος και ποτηροθήκη, φίσα 12V για φόρτιση κινητών συσκευών, εσωτερικός καθρέπτης και ανοιγόμενη ηλιοροφή η οποία παρέχει επιπρόσθετη ορατότητα για τις εργασίες με εμπρόσθιο φορτωτή. Ενσωματωμένο στην οροφή της καμπίνας, είναι το υψηλής απόδοσης αυτόματο σύστημα κλιματισμού το οποίο διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας, ανεξάρτητα με τις καιρικές συνθήκες.

Νέοι κινητήρες FPT NEF 6.7L: Άφθονη ισχύς έλξης στο χωράφι

Η νέα σειρά τρακτέρ 7 ROBO-SIX εφοδιάζεται με έναν νέο κινητήρα FPT NEF 6.7L, 6 κυλίνδρων με turbo και τεχνολογία ψεκασμού πολλών βαλβίδων και ηλεκτρονικό έλεγχο common rail. Οι κινητήρες εδράζονται σε χυτοχαλύβδινο σασί το οποίο βοηθά στην μείωση του θορύβου, των κραδασμών καθώς και στην απορρόφηση των στρεπτικών τάσεων κατά την διάρκεια των βαριών εργασιών. Επίσης η ύπαρξη του σασί επηρεάζει και το κέντρο βάρους των τρακτέρ, το οποίο είναι μετατοπισμένο εμπρός σε σχέση με τα τρακτέρ της κατηγορίας, γεγονός που βελτιώνει τις συνθήκες πρόσφυσης στο έδαφος και ως εκ τούτου την μειωμένη κατανάλωση.  Η ψύξη του κινητήρα εξασφαλίζεται από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υδραργυρικό βεντιλατέρ, το οποίο διατίθεται στην βασική έκδοση σε όλα τα τρακτέρ της σειράς. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει την απόδοση ψύξης και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τα επίπεδα θορύβου. Οι νέοι κινητήρες FPT NEF 6.7L που εφοδιάζουν την σειρά είναι σχεδιασμένοι για να προσφέρουν απλότητα και λειτουργικότητα χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, στην αξιοπιστία και στην ανθεκτικότητα. Οι κινητήρες διαθέτουν το σύστημα Power Plus, το οποίο προσαρμόζει ηλεκτρονικά την ισχύ του κινητήρα για να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συνθήκες φορτίου. Κατά την διάρκεια εφαρμογών μεταφοράς ή εργασιών με το ΡΤΟ, το σύστημα Dual Power παρέχει αυτόματα επιπλέον ισχύ για την διαχείριση σκληρών συνθηκών και βαρέων φορτίων, διατηρώντας παράλληλα την ταχύτητα και την παραγωγικότητα. Με το Dual Power τα τρακτέρ της σειράς 7 ROBO-SIX αποδίδουν μέγιστη ισχύ 190, 210 και 225 hp.

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ROBO-SIX, Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το κιβώτιο ταχυτήτων Robo-Six με 5 βαθμίδες και 6 ταχύτητες powershift διαθέτει ρομποτικές αλλαγές βαθμίδων και ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα στην κολώνα του τιμονιού και προσφέρει 30 ταχύτητες εμπρός και 15 όπισθεν. Επιπρόσθετα, με την επιλογή των έρπουσων ταχυτήτων προσφέρονται 54 ταχύτητες εμπρός και 27 όπισθεν. Η σειρά SERIES 7 ROBO-SIX προσφέρει το χαρακτηριστικό Eco Forty, τελικής ταχύτητας 40 km/h σε μειωμένες στροφές κινητήρα. Επιπρόσθετα, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι εφοδιασμένο με λειτουργία μείωσης της παροχής λαδιού το οποίο επιδρά στο σύστημα φρεναρίσματος, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση στον δρόμο και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

Πολυχειριστήριο ελέγχου στο μπράτσο

Ένα εργονομικά σχεδιασμένο χειριστήριο, ενσωματωμένο στο μπράτσο παρέχει εύκολο και διαισθητικό έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων Robo-Six, επιτρέποντας στον χειριστή να αλλάζει ταχύτητες και βαθμίδες χωρίς το πάτημα του πεντάλ του συμπλέκτη. Το μπουτόν αλλαγής Powershift επιτρέπει την απρόσκοπτη εξέλιξη της ταχύτητας τόσο στο χωράφι όσο και στο δρόμο. Το πολυχειριστήριο ενσωματώνει όλες τις κύριες λειτουργίες του τρακτέρ και του παρελκομένου. Τα μπουτόν MyFunctions επιτρέπουν στον χειριστή να επιλέγει και να ενεργοποιεί 5 διαφορετικές λειτουργίες όπως την λειτουργία APS Auto Powershift, το μπλοκέ διαφορικού, την σύμπλεξη της τετρακίνησης 4WD, την λειτουργία αποσύμπλεξης, τον έλεγχο του υδραυλικού συστήματος ανύψωσης 3 σημείων, το σύστημα cruise control, μία βαλβίδα και την διαχείριση στα κεφαλάρια. Όλες οι λειτουργίες εμφανίζονται καθαρά στο ψηφιακό ταμπλό και στην οθόνη αφής DSM.

Στα τρακτέρ SERIES 7 ROBO-SIX με κιβώτιο ταχυτήτων Robo-Six, η καμπίνα είναι διαθέσιμη σε 2 εκδόσεις:

  • Την έκδοση Dynamic, με πολυχειριστήριο στο μπράτσο του καθίσματος
  • Την έκδοση Active, με έλεγχο στην δεξιά κονσόλα στην οποία ενσωματώνεται το πολυχειριστήριο.

Σύστημα «Έξυπνης επιλογής αυτόματης ταχύτητας Powershift» Smart APS Auto Powershift

Στην σειρά SERIES 7 ROBO-SIX, το κιβώτιο ταχυτήτων Robo-Six μπορεί να ελεγχθεί τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα. Με βάση της συνθήκες φορτίου, τις στροφές του κινητήρα και την ταχύτητα, το σύστημα Auto Powershift (APS) επιλέγει αυτόματα την ιδανική σχέση σε κάθε βαθμίδα. Αυτό βελτιώνει την απόδοση των τρακτέρ και την οδηγική ασφάλεια καθώς επίσης βελτιστοποιεί την οικονομία καυσίμου.

Σύστημα Stop & Action

Το σύστημα Stop &Action ενσωματώνει την λειτουργεία σύμπλεξης και αποσύμπλεξης του συμπλέκτη στο πεντάλ του φρένου. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να σταματήσει το τρακτέρ χωρίς την χρήση της ηλεκτρουδραυλικής ρεβέρσας. Με την συνδυασμένη χρήση των συστημάτων Stop &Action και APS, το κιβώτιο ταχυτήτων Robo-Six εξασφαλίζει ομαλή οδήγηση, συγκρίσιμη με εκείνη ενός κιβωτίου CVT.

Το SERIES 7 ROBO-SIX ξέρει πως να αυξήσει την παραγωγικότητα σας

Τα τρακτέρ της σειράς SERIES 7 ROBO-SIX διαθέτουν υδραυλικό κύκλωμα κλειστού κέντρου με εμβολοφόρα αντλία μεταβλητού όγκου. Αυτό σημαίνει ότι η αντλία παρέχει πάντα την απαιτούμενη ποσότητα λαδιού που απαιτείται, ελαχιστοποιώντας έτσι την περιττή κατανάλωση ισχύος. Το σύστημα παρέχει έως 160 l/min στο ανυψωτικό σύστημα 3 σημείων και στις βοηθητικές εξωτερικές παροχές, επιτρέποντας την ταυτόχρονη λειτουργία όλων των υδραυλικών λειτουργιών. Το υδραυλικό σύστημα περιλαμβάνει επίσης αντλία τιμονιού με παροχή 44 l/min. Τα τρακτέρ της σειράς Robo-Six έχουν σχεδιαστεί για να εργάζονται σε όλες τις συνθήκες με παρελκόμενα βαρέου τύπου και με ειδικές απαιτήσεις. Το ΡΤΟ προσφέρει 4 ταχύτητες:  1000, 1000Eco, 540 και 540Eco rpm, και ο σχεδιασμός της γραμμής μετάδοσης κίνησης εξασφαλίζουν ελάχιστη απώλεια ισχύος και επομένως μέγιστη παραγωγικότητα. Ο ηλεκτρουδραυλικά ελεγχόμενος συμπλέκτης επιτρέπει την ομαλή και προοδευτική εμπλοκή του ΡΤΟ, εξασφαλίζοντας την προοδευτική εκκίνηση του παρελκομένου. Επίσης, τα τρακτέρ της σειράς Robo-Six είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Dual Power, το οποίο αυτόματα αυξάνει την ισχύ κατά την διάρκεια των εργασιών με ΡΤΟ. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να διατηρεί σταθερή ισχύ ανεξάρτητα των μεταβολών του φορτίου, επιτρέποντας την βέλτιστη λειτουργία του ΡΤΟ για βελτιωμένη απόδοση και παραγωγικότητα του ελκυστήρα. Το ανυψωτικό σύστημα ανάρτησης 3 σημείων διαθέτει αισθητήρα φορτίου στις κάτω λάμες για ακριβή έλεγχο του παρελκομένου και παρέχει μέγιστη ικανότητα ανύψωσης 9300 kg.

ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

7-200 7-210 7-230
Μεταξόνιο mm 2820 2820 2820
Βάρος με βασικές διαστάσεις Kg 8000 8000 8000
Μικτό βάρος Kg 13000 13000 13000