«Κατασκευασμένο στην Ιταλία»

Το όνομα LANDINI είναι συνυφασμένο με το «Κατασκευασμένο στην Ιταλία».

Η Landini είναι αναγνωρισμένος οίκος ανά τον κόσμο, με κυρίαρχη παρουσία στην Μεσόγειο και στην κεντρική Ευρώπη. Πρωτοεμφανιζόμενα το 1884, τα τρακτέρ της LANDINI είναι γνωστά για την αξιοπιστία τους, την στιβαρή κατασκευή τους, σαν αποτέλεσμα της εμπειρίας προερχόμενης από την μακρά παράδοση, η οποία αντικατοπτρίζει τα θεμέλια στα οποία βασίζονται οι καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής.

Η μάρκα LANDINI δραστηριοποιείται, τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει προς το μέλλον με εξαιρετική δυναμική και μακροπρόθεσμες βλέψεις, έτσι ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στον αγροτικό τομέα. Με την ιδιαίτερη αισθητική τους, το μοντέρνο στιλ και τις καινοτόμες τεχνολογίες, τα τρακτέρ της LANDINI ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των κατηγοριών τρακτέρ, είτε για ειδική χρήση σε οπωρώνες η αμπελώνες, ερπυστριοφορα η σχεδιασμένα για αροτριαίες εργασίες με ισχύς 230hp.

Η εταιρεία LANDINI SpA, με εγκαταστάσεις στο Fabbrico της Ιταλίας, ιδρύθηκε από τον Giovanni Landini το 1884 με σκοπό την κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων, η οποία ξεκίνησε το 1925, παρόλα αυτά ο θάνατος του Giovanni απέτρεψε την ολοκλήρωση της κατασκευής του πρωτότυπου τρακτέρ. Ο γιος του Giovanni ανέλαβε την επιχείρηση και ολοκλήρωσε την κατασκευή.

Το 1952 κατασκεύασαν το πρώτο ιταλικό τρακτέρ, ένα τρακτέρ με ισχύ 30 hp, το οποίο λόγω της επιτυχίας του ήταν το μικρότερο της σειράς LANDINI 40 και 50 hp, μοντέλα που παρουσιάστηκαν στα μέσα της δεκαετίας 1930 και έγινα γνωστά με τα ονόματα Velite, Bufalo και Super. Τα πρώτα τρακτέρ σε γραμμή παραγωγής ήταν εφοδιασμένα με έναν κινητήρα semi-diesel, δίχρονο. Η εταιρεία συνέχισε την παραγωγή των τρακτέρ semi-diesel έως το 1957 όπου λόγο του παγκόσμιου πολέμου η παραγωγή σταμάτησε.

Το 1959, το πρώτο ερπυστριοφορο τρακτέρ, το C35, κατασκευάστηκε από την LANDINI. Το 1973 η LANDINI κυκλοφόρησε την σειρά 500, δίτροχων και τετράτροχων τρακτέρ. Το 1980 η εταιρεία ξεκινά να διαφοροποιεί και να εξειδικεύει τα προϊόντα της. Επίσης το 1980 η LANDINI ξεκίνησε την ερεύνα και τον σχεδιασμό αμπελουργικών τρακτέρ. Το 1986 κυκλοφορεί το πρώτο αμπελουργικό τρακτέρ. Το 1988, η εταιρεία κυκλοφορεί τις ανανεωμένες σειρές τρακτέρ 60,70,80.

Το 1989 η LANDINI γίνεται μέλος του γκρουπ of ARGO SpA και όλο το ποσοστό της LANDINI εξαγοράζεται από την ARGO το 2000.